Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Young professional Julius Liem vertelt

Julius: “Ik heb International Business Administration gestudeerd aan de universiteit van Tilburg. Iedere keer als ik naar de universiteit fietste, kwam ik langs Vermetten aan de Ringbaan West. Het pand viel op, mede door de gevelreclame en de vlaggen. Toen ik eenmaal was afgestudeerd, wist ik niet goed of ik wilde werken óf verder wilde studeren. Misschien wilde ik de masteropleiding accountancy volgen. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde via WhatsApp een berichtje naar Vermetten. Ik vroeg of ik enkele dagen per week kon komen werken. Vervolgens ben ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Laagdrempelig kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek was heel leuk en laagdrempelig. Ik sprak met HR manager Susanne de Kort en corporate recruiter Djura Gommers. We bespraken mijn wensen en welke richting ik op wilde. Ze vroegen of ik bij de samenstelpraktijk of de controlepraktijk wilde werken. Vervolgens kwamen ze met de optie om leren en werken te combineren. Dat klonk perfect! Ik studeer nu één dag per week aan de Nyenrode Business Universiteit en ik werk vier dagen per week bij de controlepraktijk van Vermetten. 

Werkdagen vliegen om

Ik werk nu bijna negen maanden bij Vermetten en het bevalt hartstikke goed. Ik werk in Gilze en de controlepraktijk bestaat hier uit ongeveer twintig collega’s. Het is een klein en gezellig team. Ik vind dat heel prettig werken, want de lijnen zijn kort en je kan gemakkelijk een praatje maken of een vraag stellen. Bovendien werk je voor veel opdrachtgevers in nóg kleinere subteams. Met het subteam ga je naar klanten en werk je op locatie. Dat vind ik heel leuk, want zo leer je de klanten goed kennen. De ene keer zit je bij een handelsonderneming en de andere keer bij een technologiebedrijf. Het is heel afwisselend en de werkdagen vliegen om! 

Bij klanten, op kantoor óf thuis

Momenteel zitten we middenin een drukke periode. In het voorjaar moeten de jaarrekeningen worden gecontroleerd, en dat betekent dat we sowieso tot april veel werk omhanden hebben. Twee dagen per week ga ik naar klanten en twee dagen per week werk ik op kantoor of werk ik vanuit huis. Het is fijn dat je thuis kan werken. Hier kan je je even goed concentreren en veel werk verzetten. De bedrijfsprocessen binnen Vermetten zijn hierop ingericht: iedereen heeft een laptop met de benodigde programma’s, zodat je overal kan werken. Waar je ook bent. 

Collega’s zijn easy going

Wat ik bovendien heel fijn vind, is de sfeer binnen Vermetten. Alle collega’s zijn easy going. Ze zijn relaxed en makkelijk benaderbaar. Bij Vermetten noemen ze dat ‘zonder gedoe’. Heb ik vragen over bepaalde werkzaamheden of kom ik ergens niet helemaal aan uit, dan kan ik bij iedereen terecht. Alle collega’s nemen de tijd voor je om vragen te beantwoorden of je verder op weg te helpen. Dat geeft veel vertrouwen. Daarnaast is er ook ruimte voor een gezellig praatje. Die combinatie werkt voor mij heel goed. 

Kookworkshop met controleteam

Dat gezellige praatje wordt ook weleens voortgezet ná werktijd. Door corona hebben we minder teamuitjes dan normaal, maar in het najaar hebben we wel een gezellige kookworkshop gehad. Met het controleteam gingen we naar een restaurant met kookstudio. We werden in groepen ingedeeld en iedere groep maakte een gerecht, zoals een voorgerecht, hoofdgerecht of dessert. Het was supergezellig. We hadden een biertje of wijntje erbij en we konden tijdens het koken met elkaar kletsen. We hebben geen woord gesproken over het werk, maar we maakten grappen en hadden goede gesprekken. Zo leer je elkaar beter kennen! 

Vertrouwen krijgen

Zoals je merkt, zit ik op mijn plek bij Vermetten. Ik heb een heel leuke klik met mijn naaste collega’s en ik werk op een gezellige plek. De afgelopen negen maanden zijn omgevlogen en dat is denk ik een goed teken. Ik leer hartstikke veel en ik vind het bovendien leuk dat ik direct mee mag naar klanten – zélfs toen ik net begon. Heb ik tijdens het klantbezoek een vraag voor de klant, dan mag ik die rechtstreeks aan de klant stellen. Het is fijn dat je dat vertrouwen krijgt. Hierdoor groei je in je functie en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden.”

Oók werken bij Vermetten?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van het interview? Bekijk dan ook eens onderstaande medewerkersvideo, waarin Julius meer vertelt over werken bij Vermetten. Uiteraard kan je ook direct contact met ons opnemen om te kijken of wij jouw ideale werkgever zijn! Neem een kijkje op onze vacaturepagina www.verdermetvermetten.nl en ontdek alle actuele vacatures. Zie je een mooie vacature? Solliciteer direct of stuur gewoon een berichtje via WhatsApp. Tot snel!