Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is niet meer iets voor de toekomst, het is hier, het is nu en het is voor iedereen. De duurzame ondernemer is beter in staat om zijn talent aan zich te binden en te houden. Producten of diensten met een duidelijk duurzaam karakter zorgen voor meer omzet en duurzaam inkopen zorgt op termijn voor betere condities. Duurzaam ondernemen loont, daarom neemt Vermetten | accountants en adviseurs duurzaamheid erg serieus en willen we de ondernemer hierin steunen.

Onze toegevoegde waarde

Wij gaan graag met u in gesprek om te helpen bij uw actuele duurzame vraagstukken en over het omgaan met complexe wet- en regelgeving. We maken de strategie en het verwoorden van normen en waarden in uw organisatie tastbaar en helder. Vroeg of laat krijgt u als ondernemer te maken met duurzaamheid, ofwel omdat de nieuwe generatie het afdwingt of omdat u in de keten te maken krijgt met een samenwerking die een duurzaam partnerschap vereist.

  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Ondersteunen in de aanvraag naar diverse keurmerken
  • Helpen bij het aanvragen van een duurzame financiering
  • Vertaalslag van ontwikkelingen voor uw duurzame strategie
  • Connectie maken met ondernemers met dezelfde uitdagingen

Goedgekeurd

Wij helpen u graag met het voldoen aan de wet- en regelgeving. Concreet betekent dit dat u straks bijvoorbeeld voldoet aan de EU-green deal, waarin onder andere de CSRD (corporate social responsibility directive) beschreven is. Deze wetgeving verplicht de grote ondernemingen in Nederland om in 2026 over hun duurzame prestaties in 2025 te rapporteren. Uit de EU Green Deal komen nog meer wetgevingen voort, die mogelijk van invloed zijn voor u als ondernemer. Er zijn een hoop keurmerken in omloop, waaronder B-Corp. Dit is een onafhankelijk instituut dat bedrijven in staat stelt hun duurzame ambities op een gestructureerde manier te uiten. Naast B-Corps zijn er verschillende keurmerken die u kunnen helpen in het concretiseren van de duurzame ambities. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Daarnaast kan het ook interessant zijn om bij het afsluiten van uw financiering te denken aan duurzaamheid. De grote banken geven korting wanneer zij overtuigd zijn van uw duurzame ambities. Hierin begeleiden we u ook graag.

Partner bij duurzaamheidstransitie

Wij gaan graag het gesprek met u aan over uw duurzame strategie en wat bijvoorbeeld veranderende wet- en regelgeving betekent voor uw product of dienstverlening. Wij helpen u graag verder als u een ondernemer bent die intrinsiek gemotiveerd is om van de aarde een betere plek te maken. Bent u de ondernemer die duurzaamheid diep van binnen voelt maar moeite heeft om de duurzaamheidstransitie vorm te geven? Dan zijn we naar u op zoek. Samen maken we van uw ambitie een mooi verhaal.

Vragen over duurzaamheidsadvies?

Heeft u vragen over duurzaam ondernemen of over onze toegevoegde waarde als strategisch adviseur op het gebied van duurzaamheid? Of heeft u hulp nodig bij het kiezen en verkrijgen van de juiste kenmerken en het toepassen van een strategie op uw duurzaamheidstransitie? Stel uw vragen via onderstaand formulier of neem direct contact op met één van onze duurzaamheidsadviseurs

Whitepapers

Alle bestanden

Kom direct in contact met onze duurzaamheidsadviseurs

Deel uw uitdaging met ons