Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is niet meer iets voor de toekomst, het is hier, het is nu en het is voor iedereen. De duurzame ondernemer is beter in staat om zijn talent te binden en te houden. Producten of diensten met een duidelijk duurzaam karakter zorgen voor meer omzet en duurzaam inkopen zorgt op termijn voor betere condities. Duurzaam ondernemen loont, daarom neemt Vermetten duurzaamheid erg serieus en willen we de ondernemer hierin steunen.

Onze toegevoegde waarde

Wij gaan graag met u in gesprek om te helpen bij uw actuele duurzame vraagstukken en over het omgaan met complexe wet- en regelgeving. We maken de strategie en het verwoorden van normen en waarden in uw organisatie tastbaar en helder. Vroeg of laat krijgt u – als ondernemer – te maken met duurzaamheid, ofwel omdat denieuwe generatie het afdwingt of omdat u in de keten te maken krijgt met een samenwerking die een duurzame partnerschap vereist.

  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Ondersteunen in de aanvraag naar diverse keurmerken
  • Helpen bij het aanvragen van een duurzame financiering
  • Vertaalslag van ontwikkelingen voor uw duurzame strategie
  • Connectie maken met ondernemers met dezelfde uitdagingen

Goed gekeurd

Wij kunnen u helpen met het voldoen aan de aanstaande wet- en regelgeving. Concreet betekent dit bijvoorbeeld de EU-green deal, waarin onder andere de CSRD (corporate social responsibility directive) beschreven is. Deze wetgeving verplicht de grote ondernemingen in Nederland om in 2026 over hun duurzame prestaties in 2025 te rapporteren. Uit de EU-green deal komen nog meer wetgevingen die mogelijk van invloed zijn voor u als ondernemer. Er zijn een hoop keurmerken in omloop, waaronder B-corp. Dit is een onafhankelijk instituut die bedrijven in staat stelt hun duurzame ambities op een gestructureerde manier te uiten. Naast B-corp zijn er verschillende keurmerken die u kunnen helpen in het concretiseren van de duurzame ambities. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Daarnaast kan het ook interessant zijn om bij het afsluiten van uw financiering te denken aan duurzaamheid. De grote banken geven korting wanneer zij overtuigd zijn van uw duurzame ambities. Hierin kunnen wij u ook begeleiden.

Partner bij duurzaamheidstransitie

Wij graag het gesprek met u aan over uw duurzame strategie en wat bijvoorbeeld veranderende wet- en regelgeving betekent voor uw product of dienstverlening. Wij helpen u als ondernemer die intrinsiek gemotiveerd is om van de aarde een betere plek te maken, graag verder. Bent u de ondernemer die duurzaamheid diep van binnen voelt maar moeite heeft om de duurzaamheidstransitie vorm te geven en naar buiten te brengen? Dan zijn we naar u op zoek. Samen maken we van uw ambitie een mooi verhaal.

Vragen over duurzaamheidsadvies?

Heeft u vragen over duurzaam ondernemen, onze toegevoegde waarde als strategisch adviseur op duurzaamheid, het kiezen en verkrijgen van de juiste keurmerken, het toepassen van een strategie op uw duurzaamheidstransitie? Neem contact op met een van onze duurzaamheidsadviseurs. Wist u dat wij ook strategisch adviseurs hebben die u als ondernemer centraal stelt.
Niels van Raak

Niels van Raak

Managing partner advisory

Stephan Mourits

Stephan Mourits

Adviseur duurzaamheid

Deel uw uitdaging met ons