Ondernemen over de grens

De wereld ligt aan onze voeten en met het vliegtuig ben je binnen no-time aan de andere kant van de wereld. De afgelopen jaren heeft het internationaal zakendoen dan ook een vlucht genomen. Doet u zaken in het buitenland, dan is het belangrijk u goed te laten voorlichten over de kansen én de risico’s. Zo kunt u zich volledig richten op het ondernemen zelf.

Hulp inschakelen van buitenlandse adviseurs

Onderneemt u over de grens en wilt u weten welke juridische en fiscale structuur u moet kiezen? Hoe zorgt u dat u een optimale belastingstructuur heeft? Hoe dekt u risico’s af? De adviseurs van Vermetten | accountants en adviseurs hebben jarenlange ervaring in het adviseren van Nederlandse ondernemers in het buitenland, bijvoorbeeld op juridisch en fiscaal vlak. Indien nodig kunnen wij hierbij de hulp inschakelen van buitenlandse adviseurs die zich bevinden in uw zakenland.

Internationale structuren en transacties

Krijgt u te maken met internationale structuren of transacties? Dan spelen fiscale bepalingen van Nederland en uw zakenland een rol. Nederland heeft in de meeste gevallen een belastingverdrag afgesloten, waarin wordt bepaald welk land heffingsbevoegd is. Dit gaat echter niet altijd helemaal goed, zodat er te veel óf te weinig belasting wordt geheven. Onze adviseurs kunnen u helpen bij alle voorkomende vragen op dit gebied.