Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

‘Geef je carrière kleur!'

Met een notitieboekje en een kokertje met kleurpotloden in de hand en een ontwapenende glimlach op het gezicht, loopt HR Manager Susanne de Kort binnen. Hoewel ze pas sinds september vorig jaar werkzaam is binnen Vermetten | accountants en adviseurs, zijn haar werkzaamheden gezien de groei van het accountantskantoor inmiddels onmisbaar. “Mijn doel is om te zorgen dat mijn collega’s met veel plezier aan hun eigen doelen en natuurlijk aan en voor Vermetten werken. Wat dat betreft zit ik op een heel interessant snijvlak van organisatie en mensen. Ik heb gewoon het leukste beroep!”

Kleur geven aan je werk

Het kokertje met kleurpotloden komt daarna meteen ter sprake als metafoor voor haar functie. “Je moet je carrière kleur geven. Dat doe je natuurlijk zelf door ergens voor te kiezen, maar het kan ook door de kleuren die wij aanbieden.” Ze pakt een rood potlood uit de koker. “Misschien ben jij vooral rood, maar zou je met geel of blauw nog beter of meer plezier uit je werk kunnen halen. Dat proces ondersteun ik. En dat gebeurt aan de ene kant met het stellen van de juiste randvoorwaarden op P&O-gebied, maar ik probeer dat tegelijkertijd te versnellen door nieuwe én bestaande medewerkers te laten doen wat ze willen doen. Het personeelsbeleid moet daardoor werken als een accelerator.”

Samen met haar HR collega's ‘bewaakt’ Susanne onder andere de reis van nieuwe medewerkers binnen Vermetten | accountants en adviseurs. “Als ze er net werken, komt er een hoop op ze af. Wij vragen ze na een korte periode hoe het gaat, of ze ergens tegenaan lopen. Vaak durven ze tegen ons meer te zeggen dan tegen hun directe collega’s. Ook vragen wij ze wat er opvalt binnen het bedrijf, komt het overeen met wat het beeld dat wij ze hebben geschetst. Dat beeld moet realistisch zijn, het mag niet zo zijn dat iemand achteraf zegt ‘nee, dit is ‘m niet.’ Natuurlijk werken we bijvoorbeeld wel eens over, maar niet structureel, dan gaat er iets fout.”

Het echte verhaal van Vermetten | accountants en adviseurs

Een opmerking die de HR Manager een aantal keer heeft gehoord, is dat de nieuwe werknemers van Vermetten | accountants en adviseurs voor hun dienstverband nog niet kenden. “Daarom zijn we bezig om steeds herkenbaarder te worden, die employer branding moeten we verbeteren. We zien al een stijging in het aantal volgers op LinkedIn en worden daarnaast ook steeds meer herkend. Daarvoor moeten we wel weten waar onze doelgroep zit, wat onze boodschap is en wat we eventueel meer moeten benadrukken. We proberen het echte verhaal van Vermetten te vertellen: realistisch, positief én zonder gedoe!”

Het is niet de enige taak die Susanne uitvoert. Zaken waar ze onder meer mee bezig is, zijn begeleiding, opleiding, ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, het wagenpark en verzuim. Personeelsbeleid komt niet uit een boekje en is voor een groot deel maatwerk. “Kijk bijvoorbeeld naar verlof of verzuim. Stel dat iemand in scheiding ligt en het lastig heeft, dan kun je stellig zeggen ‘ik heb jou 40 uur in de week nodig’ en daarmee alleen naar het belang van de organisatie kijken. Wij gaan liever met diegene om tafel zitten en vragen waar hij of zij behoefte aan heeft en waar we kunnen helpen. Denk aan flexibiliteit in uren of de mogelijkheid tot het opnemen van extra verlof.” Het draagt allemaal bij aan de positieve uitstraling die het accountantskantoor heeft, net als de manier waarop met werknemers die uit dienst gaan wordt omgegaan. “Wij vragen ze in een evaluatiegesprek hoe ze hun tijd bij ons hebben ervaren. Je wilt dat ze op een prettige manier en met een goed gevoel weggaan, waardoor ze ambassadeurs voor het leven blijven. Soms komen collega’s zelfs op een later moment in hun carriere terug.”

Mooie club waarin iedereen meedoet

Een andere pijler waarop Vermetten | accountants en adviseurs is gebouwd en groeit, is gelijkwaardigheid. “Doordat de ene medewerker een bepaalde titel of studie heeft gedaan, is diegene niet beter dan de ander. Sowieso is er heel weinig hiërarchie”, legt de HR Manager uit. “Ook krijgt iedereen hier veel vrijheid. Als je wilt groeien, dan kan dat. Je werkt autonoom en er wordt altijd gekeken naar wat jij zelf wilt en interessant vindt. Wij geloven in vrijheid, elkaar helpen als het nodig is en af en toe op je mond gaan. Van fouten leer je tenslotte. Ook mooi is dat iedereen erbij hoort, of je nu stagiaire, starter of ervaren rot in het vak bent! Met evenementen naast het werk zoals het voetbaltoernooi laatst, de hardloopwedstrijd waar we aan meedoen en het fotoframe met kitscherige accessoires dat ik voor de kerstborrel had gemaakt en waar we foto’s mee maakten: iedereen doet mee. We zijn gewoon een mooie club met z’n allen!”

Kom ook werken bij Vermetten | accountants en adviseurs

Uiteraard zijn er nog genoeg vacatures die gevuld kunnen worden. “Op dit moment zijn we voor diverse vestigingen op zoek naar zowel ervaren als onervaren assistent accountants en fiscalisten.” Wat je daar voor terug krijgt? “Werkplezier, dat staat voorop. Dat bereiken we door collega’s de ruimte te geven voor eigen invulling en ontwikkeling. Elkaar helpen als het nodig is en écht contact met elkaar hebben. We zijn wel groot, maar door al onze lokale vestigingen voelt het klein en overzichtelijk, niet anoniem.”

Benieuwd naar de vacatures binnen Vermetten | accountants en adviseurs? Bekijk hier het volledige overzicht en kom in contact met Susanne!