Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

“Vermetten is flexibel en heeft een no-nonsense benadering”

h19 Centrum voor de kunsten is een cultureel centrum voor jongeren en volwassenen uit Oosterhout, Oosteind, Den Hout en Dorst. Al meer dan vijftig jaar kunnen zij hier terecht voor talentontwikkeling en educatie op het gebied van dans, muziek, beeldende kunst, fotografie en theater. Alleen of als groep. Peuters én tachtigjarigen. Mensen met of zonder beperking. Nieuwe Nederlanders én mensen die hun leven lang al in Nederland wonen.

De domeinen Cursus, School en Stad
De dienstverlening van h19 is verdeeld in de domeinen Cursus, School en Stad. Het domein Cursus richt zich op de cursussen en workshops van h19, het domein School richt zich op de samenwerking met scholen en onderwijsinstellingen en het domein Stad richt zich op de projecten die zorgen voor een levendige stad en regio. Hierin staat de krachtenbundeling met het sociale domein centraal.

Grootschalige reorganisatie

Ninke van Herpt is directeur bij h19. Ooit is Ninke begonnen als balletdocent en sinds drie jaar heeft ze de dagelijkse leiding over het centrum. Ze vertelt: “Drie jaar geleden hebben wij een grootschalige reorganisatie gehad. h19 ontvangt gemeentelijke steun en door bezuinigingen moest de koers gewijzigd worden. Het centrum richt zich nu van binnen naar buiten: er komt meer zichtbaarheid. De afgelopen jaren is h19 meer gaan bloeien, mede door de toewijding en betrokkenheid van onze docenten.”


Motto ‘Deskundigheid zonder gedoe’

“Tijdens de reorganisatie hebben wij alle partners en leveranciers tegen het licht gehouden. Wij werkten met een vakkundig accountantskantoor, maar ik heb kritisch gekeken of dit kantoor bij onze organisatie aansloot. Past het kantoor bij wie wij zijn? Ik werd gewezen op Vermetten | accountants en adviseurs en het motto ‘Deskundigheid zonder gedoe’ sprak mij direct aan – net als de jongheid en frisheid van het kantoor en de medewerkers! Vermetten is flexibel en heeft een no-nonsense benadering. Straight forward. De medewerkers duiken in de vragen en geven een goede uitleg in voor ons begrijpelijke taal”, aldus Ninke.
 

Gesubsidieerde organisatie
h19 heeft eigen administrateurs. Zij nemen het leeuwendeel van de dagdagelijkse werkzaamheden voor hun rekening. Toch schakelt h19 geregeld de hulp in van Vermetten. De vaste contactpersonen van h19 zijn Register Accountants Suzanne Snoeijs en Niels van Raak. Ninke: “Suzanne en Niels helpen ons bij uiteenlopende financiële, fiscale en administratieve zaken. Van het controleren van de jaarrekeningen tot het aanvragen van de btw-regeling voor de kunsten. Wij zijn een gesubsidieerde organisatie en hebben te maken met gemeentesubsidies en partnersubsidies. Hier komen diverse geldstromen bij kijken.”

Korte lijntjes

Zo’n twee keer per maand hebben Ninke en haar collega’s contact met Vermetten. De ene keer via de mail en de andere keer telefonisch of tijdens een afspraak. “Wij hebben vooral contact wanneer het nodig is en de situatie erom vraagt. Dit past ook bij het motto ‘Deskundigheid zonder gedoe’: we hebben niet onnodig veel contactmomenten, maar hebben wel korte lijntjes wanneer dit nodig is. Het is prettig om te kunnen vertrouwen op de deskundigheid, daadkracht en doeltreffendheid van Vermetten!”

50-jarig jubileum

Onlangs heeft h19 het cursusjaar 2017-2018 afgesloten. Dit cursusjaar stond in het teken van het vijftigjarige bestaan van h19. Van 18 tot en met 20 mei was er een afsluitend feestweekend met allerlei presentaties en optredens. Ook werd er een documentaire over de bestaansgeschiedenis van h19 getoond. Vermetten | accountants en adviseurs feliciteert h19 met deze bijzondere mijlpaal!