Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

De belastingregels met betrekking tot vastgoed in box 3 zijn veranderd.

Heeft u vastgoed dat in box 3 valt? Vermetten | accountants en adviseurs helpt u!

De nieuwe tarieven  van 2023 kunnen een forse belastingverhoging betekenen. Ongeacht het gebruik of de huuropbrengst gaat de belastingdienst er voor de heffing vanuit dat u een rendement realiseert van 6,17% waarover in 2023 32% heffing is verschuldigd. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan de verschuldigde belasting bijna 2% van de waarde van het vastgoed gaan bedragen. Is het vastgoed gefinancierd dat kan dit extra nadelig uitpakken, omdat niet de werkelijk betaalde rente in aftrek wordt gebracht, maar een fictief percentage van 2,57%. Komende jaren dient u rekening te houden met een verdere aanpassing van deze fiscale regels.

Wat betekenen deze regels voor u?
Bij veel mensen gaan cijfers zoals hierboven al gauw een beetje duizelen. Rendeert uw verhuurd vastgoed nog voldoende? Hoeveel belasting betaalt u voor uw vakantiewoning? Gelukkig helpt een belastingadviseur van Vermetten|accountants en adviseurs u graag. Met negen vestigingen door heel Brabant is er altijd wel een bij u in de buurt. Onze belastingadviseurs zijn altijd op de hoogte van de wetten en regelgevingen die er momenteel gelden. De meeste vragen die onze belastingadviseurs krijgen, gaan over wat de gevolgen van de nu geldende belastingregels voor individuen zijn. Met een handig rekenmodel berekenen wij eenvoudig wat de belastingregels voor box 3 specifiek voor uw situatie betekenen. Is er toch iets onduidelijk? Neem dan zeker contact met ons op, want onze adviseurs helpen u graag. Heeft u specifieke vragen over wat de huidige belastingregels zijn en welke cijfers daarbij horen? Op onze website vindt u hier veel informatie over.

Dé vraagbaak voor al uw belastingvragen
Als het gaat om belastingregels en dergelijke, dan hebben veel mensen daar vragen bij. Veel van deze regels zitten vaak nogal ingewikkeld in elkaar. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de vestiging van Vermetten bij u in de buurt. Er zijn er negen in heel Brabant, dus we zitten altijd bij u in de buurt. Onze vestigingen bevinden zich in de volgende plaatsen:

Neem contact met ons op
Heeft u belastingvragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om één en ander door te spreken en uw vraagstukken op te lossen.

Deel uw uitdaging met ons