Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

TVL voor ondernemers

Ondernemers maken zware tijden door tijdens de coronacrisis. De omzet is bij veel bedrijven een stuk lager – of soms zelfs een tijdlang helemaal weggevallen – terwijl de vaste lasten wél gewoon doorlopen. Om ondernemers daarin tegemoet te komen, heeft de overheid een speciale regeling in het leven geroepen: de Tegemoetkoming Vaste Lasten, oftewel de TVL. 

Wat is de TVL?

De TVL is eigenlijk een subsidieregeling. Het is de opvolger van de TOGS-regeling, waarbij TOGS staat voor Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren. Waar de TOGS-regeling een eenmalige uitkering tot € 4.000 betrof, kan de TVL oplopen tot € 50.000. Dat hangt uiteraard wel af van uw omstandigheden. Goed om te weten: de uitkering is belastingvrij. 

Voor wie is de TVL bedoeld? 

Zowel MKB-ondernemers als ZZP’ers kunnen de TVL aanvragen, zolang zij maar actief zijn in één van de vastgestelde sectoren die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis. Voorbeelden van sectoren zijn horeca en kermis, maar ook sauna’s, de theater- en de evenementenbranche kunnen een aanvraag doen voor TVL. 

TVL en NOW

Wanneer u als MKB’er medewerkers in dienst heeft, kunt u wellicht naast de TVL ook aanspraak maken op een andere regeling: de NOW, oftewel de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid. Hierbij kunt u tot maximaal 90% van de loonkosten vergoed krijgen, wanneer u ten minste 20% omzet over 4 maanden misloopt vanwege de coronacrisis. Deze twee regelingen staan los van elkaar, want de loonkosten vallen niet onder de TVL. 

Hulp nodig?

Het invullen van de aanvraag kan best lastig zijn. Vermetten | accountants en adviseurs helpt u graag verder als u vragen heeft of als u bepaalde cijfers of gegevens nodig hebt. Neem dus gerust contact met ons op als u niet uit de aanvraag komt, of als u meer wilt weten over de TVL. We staan klaar voor onze ondernemers. Zeker nu!