Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Medewerker aan het woord

De dag van Theo Michelbrink

Maak kennis met Theo Michelbrink AA, bedrijfsadviseur bij Vermetten | accountants en adviseurs. Theo was voorheen partner van ILC Groep / Het Rekenarsenaal uit Tilburg. Sinds januari 2018 is dit gerenommeerde accountantskantoor samengegaan met Vermetten, en per 1 november gevestigd aan de Ringbaan West 268 in Tilburg. Theo beschikt als accountant over jarenlange kennis en ervaring, hij is bevlogen in zijn werkzaamheden en hij is invoelend. In zijn werkwijze staat met name ‘goede communicatie’ centraal. Lees er hier meer over. 
 

Sparringpartner en kennispartner

“Als bedrijfsadviseur ben ik een generalist”, zo begint Theo. “Ik weet van heel veel zaken de basisbeginselen. Wanneer er meer specialistische kennis nodig is, dan kan ik de juiste collega’s binnen Vermetten erbij betrekken. Denk bijvoorbeeld aan fiscalisten, juristen, estate planners, financial planners en auditors. Mijn belangrijkste taak als bedrijfsadviseur is optreden als sparringpartner of als kennispartner. In die rol luister ik nauwkeurig naar de klant en geef hem een passend advies. Ik ga met klanten om tafel en bespreek een breed scala aan beleidsaspecten en ondernemingsgerelateerde onderwerpen. Van overnames tot bedrijfsbeëindigingen en van vastgoedadvies tot fiscale zaken.”
 

Vast aanspreekpunt voor klanten

Tot de klantenkring van Theo behoren uiteenlopende mkb-ondernemers uit Tilburg en omgeving. Van ZZP’ers tot bedrijven met maximaal honderd man personeel. Van medici, zakelijke dienstverleners en high tech organisaties tot bouwbedrijven. Theo bedient de klanten niet alleen: samen met een team van (salaris)administrateurs, juristen en fiscalisten staat hij de klanten bij. Theo treedt hierbij wel altijd als vast aanspreekpunt op. Hij is de spin in het web. 
 

Vertrouwensrelatie met klant aangaan

Hoe gaat Theo te werk? “Ik werk voornamelijk vanaf het Vermetten-kantoor in Tilburg. Daarnaast breng ik geregeld een bezoek aan mijn klanten. Tijdens deze klantbezoeken vraag ik wat de ondernemer bezighoudt en met welke vragen de klant zit. Hierbij is het van belang dat ik een vertrouwensrelatie met de klant aanga. De gesprekken zijn transparant en eerlijk. Ik probeer een sfeer te creëren waarin alles bespreekbaar is. Ik moet feilloos aanvoelen wat de klant wil en welke kant hij of zij op wil. Dit gaat niet alleen om de zaken die worden besproken: het is vooral belangrijk om verder te kijken. Vaak gaat er een vraag áchter de vraag schuil. Ik probeer met andere ogen naar deze gesprekken te kijken en mij ook op de non-verbale communicatie te richten. Alles is gericht op de juiste afstemming met de klant om daarna daadkrachtig en doeltreffend samen inhoudelijk door te kunnen pakken.”
 

Opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren

Deze werkwijze sluit aan bij de studie die Theo volgt. Via de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants volgt hij een opleiding op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren, ook wel NLP genoemd. “In deze studie ligt de focus op goede communicatie en emotionele intelligentie (EQ). Je krijgt diverse handige communicatietools aangereikt die hun oorsprong vinden in de psychologie. Deze tools worden gecombineerd met zintuigelijke waarnemingen. Klantvragen kunnen zo gemakkelijker doorgrond worden en er kan sneller tot de kern worden overgegaan.” Eerder dit jaar verscheen er op website www.accountant.nl al een artikel over NLP en de toepassing ervan in de accountancy. Theo vervolgt: “Dankzij de tools van NLP kan ik altijd levelen met mijn gesprekspartner, ongeacht zijn of haar achtergrond of beroep. Ik ben daardoor in staat om echt contact te leggen en effectiever en overtuigender te adviseren.”
 

Ook behoefte aan bedrijfsadvies?

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over een bedrijfsadvies? Of wilt u direct een afspraak inplannen met Theo of één van zijn collega-bedrijfsadviseurs? Aarzel niet en neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)13 543 85 85 (vestiging Tilburg). Wij vertellen u graag meer en plannen indien gewenst direct een afspraak voor u in. 

Overzicht