Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Medewerker aan het woord

Eelco Houwert over Business Intelligence

Nadat Eelco Houwert jarenlang bij boekhoudsoftwarebedrijf Yuki heeft gewerkt, maakte hij eind 2020 de overstap naar Vermetten | accountants en adviseurs. Hier is hij gestart als manager Business Intelligence. Eelco vertelt wat zijn rol precies inhoudt en hoe hij de klanten van Vermetten verder kan helpen. 
 

Rol van de accountant

Eelco: “Tal van accountantskantoren kunnen een traditionele jaarrekening voor hun klanten opstellen. Waar ondernemers écht bij gebaat zijn, is een accountant die hen verder helpt. Een accountant die niet achteruit kijkt, maar die de toekomst in het vizier heeft. Die niet naar de cijfers van vorige maand kijkt, maar die actueel inzicht geeft in de cijfers van vandaag. Een accountant die niet tegenover de ondernemer zit, maar die náást hem zit. Die helpt bij de sturing van het bedrijf. Vermetten werkt deels al op deze manier, maar er kan nóg beter gebruik worden gemaakt van innovatie en digitalisering. Ik help Vermetten naar de toekomst van accountancy te kijken. Ik wil Vermetten helpen bij het uitzoeken en het versterken van het onderscheidend vermogen. 
 

Digitale ontwikkelingen

Digitalisering gaat snel en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, zowel privé als zakelijk. Dit biedt tal van mogelijkheden voor ondernemers, bijvoorbeeld op het gebied van boekhouden. Er zijn diverse applicaties die met dashboards inzicht geven in de actuele bedrijfscijfers. Deze gegevens zijn real time, zodat er – indien nodig – direct actie ondernomen kan worden. Vermetten heeft de software van Yuki al enkele jaren omarmd. Zo ook Cijfer10, onderdeel van de Vermetten-groep en specialist op het gebied van het geautomatiseerd verwerken van boekhoudingen.
 

Applicaties slim laten samenwerken

De software van Yuki bevat handige functionaliteiten, zoals scan en herken, robotic accounting, boekhoudapps en inzichtelijke dashboards. Dankzij deze functionaliteiten wordt de boekhouding voor ondernemers en accountants makkelijker. Dit scheelt niet alleen moeite, maar ook tijd en geld. Mijn doel is ondernemers combi-oplossingen aan te bieden. We kunnen werken met één softwarepakket, maar vaak biedt één pakket niet alle functionaliteiten die de ondernemer nodig heeft. Daarom kunnen wij nu ook werken met diverse softwareprogramma’s met verschillende bruikbare functionaliteiten. Deze softwareprogramma’s kunnen we op een slimme manier met elkaar laten samenwerken.
 

Blik op de toekomst gericht

Bij Vermetten is de blik op de toekomst gericht. Hier werken zeer deskundige accountants, adviseurs en administratief medewerkers. Zij zijn expert op een bepaald vakgebied. Wij zijn deze krachten aan het bundelen en gaan nóg beter samen werken in multidisciplinaire teams. Want samenwerking is ook een belangrijk sleutelwoord van business intelligence. Doordat alle kennis is gebundeld in een multidisciplinair team, kunnen we onze klanten beter helpen. Daar plukt u als ondernemer de vruchten van!
 

Pilot opgezet voor ondernemers

Inmiddels ben ik een half jaar bij Vermetten en heb ik met tal van collega’s gespard over de eindeloze mogelijkheden van business intelligence. Ik wil hen enthousiasmeren over de toekomstgerichte werkwijze – en het werkt! Mijn enthousiasme wordt gedeeld, want alle Vermetten-collega’s willen het beste aan ondernemers aanbieden. Enkele klanten van Vermetten nemen deel aan een pilot. Voor deze ondernemers zet ik de gehele administratiestraat opnieuw op, waarbij we gebruikmaken van handige softwareprogramma’s, dashboards en andere innovaties. Deze klanten maakten soms nog gebruik van een papieren boekhouding in ordners. Voor hen gaat er een wereld open! De vernieuwde administratiestraat zorgt voor meer gemak en meer efficiency. Op deze manier kunnen wij de focus bij deze klanten leggen op de toekomst en toekomstadvies. Zo kunnen wij u naar een next level brengen!” 
 

Behoefte aan advies?

Wilt u meer informatie over business intelligence? Of wilt u met Eelco of één van onze andere collega’s sparren over uw onderneming? Aarzel niet en neem contact met ons op. Met een team van specialisten buigen wij ons graag over (de toekomst van) uw onderneming!