Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Medewerker aan het woord

Jelle over zijn stageperiode bij Vermetten

Jelle van der Velden is tweedejaars student Accountancy aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Al in het tweede jaar van zijn studie staat een meewerkstage op het onderwijsprogramma. Van februari tot juni 2019 loopt Jelle stage bij Vermetten | accountants en adviseurs in Gilze. Hij vertelt: “Ik werk veertig uur per week mee op de afdeling Controlepraktijk. Hier worden alle controleopdrachten uitgevoerd, zoals controles van jaarrekeningen, subsidies en bedrijfscontroles. Ik werk in een hecht en gezellig team met controleleiders Wouter, Ilkay en Marijn en mede-stagiair Stef.” Naast de meewerkstage voert Jelle een onderzoek uit naar de bewaarplicht van verkregen stukken. 
 

Afwisseling in het werk

De stageperiode van Jelle zit er bijna op … de hoogste tijd om terug te blikken op de afgelopen vier maanden. Jelle: “Ik heb het enorm naar mijn zin. Het contact met de collega’s is heel gezellig en de werkzaamheden zijn uitdagend en interessant. Het werk is heel afwisselend. Ook al voeren wij op de afdeling enkel controleopdrachten uit, het is steeds weer anders. We hebben te maken met steeds andere klanten met andere cijfers, diensten en vraagstukken. Geen twee klanten zijn hetzelfde.” 
 

Tweedaags klantbezoek met hotelovernachting

Tijdens zijn stageperiode heeft Jelle veel leuks meegemaakt. “Al in mijn tweede week mocht ik mee op klantbezoek. Zo ben ik de afgelopen maanden mee geweest naar klanten in Waalwijk, Gilze, Oss, Amsterdam en Breda. Ik heb meer van Nederland gezien dan in de jaren ervoor, haha! Extra leerzaam was een tweedaags bezoek aan een klant in Amsterdam. Samen met collega Ilkay bezocht ik deze internationale klant. Alle gesprekken waren in het Engels, en dat is mij verrassend goed afgegaan. ’s Avonds gingen we uit eten in Amsterdam en sliepen we in een hotel in de buurt. Dat was een heel bijzondere ervaring!”
 

Eerste plek bij zaalvoetbaltoernooi

Wat Jelle ook bijblijft, is het zaalvoetbaltoernooi. Jelle speelt zelf fanatiek voetbal. Toen er werd gevraagd of hij mee wilde doen aan het zaalvoetbaltoernooi van Vermetten, bedacht hij zich ook geen moment. “Vanuit bijna alle vestigingen waren er één of meerdere teams aanwezig. Met onze afdeling Controlepraktijk vormden wij ook een team. Het toernooi ging hartstikke goed, en we zijn zelfs eerste geworden!” Het bewijs is een grote bokaal die naast het bureau van Jelle staat.
 

Behulpzame collega’s en goede leerschool

Jelle vervolgt: “Ik zou een stageplaats bij Vermetten | accountants en adviseurs zeker aanraden! Het is een heel leuke werkgever met mooie klanten. Ook is er goede begeleiding vanuit de controleleiders en stagebegeleider Suzanne Snoeijs. Loop ik ergens tegenaan, dan kan ik dit altijd bij hen aankaarten. Iedereen is behulpzaam en bereid om vragen te beantwoorden. Tijdens mijn stageperiode heb ik geleerd hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik leer hier zoveel meer dan in de schoolbanken: zo leer ik hoe de werksfeer in een kantoorsetting is, hoe ik mij representatief gedraag en kleed en hoe ik contact met klanten onderhoud.”
 

Loop ook stage bij Vermetten | accountants en adviseurs

Wil je net als Jelle een mooie stageperiode meemaken? Aarzel niet en solliciteer voor een stageplaats bij Vermetten | accountants en adviseurs! Op al onze vestigingen zijn wij geregeld op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste stagiairs, zoals studenten Accountancy en Bedrijfseconomie. Neem contact met ons op of vul ons sollicitatieformulier in en wie weet nodigen wij jou binnenkort uit voor een kop koffie en een kennismakingsgesprek!