Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Vermetten Update

Wilt u internationaal ondernemen? Vertrouw op de expertise van Vermetten | accountants en adviseurs! Wij ondersteunen u graag.

Dankzij onze aansluiting bij het internationale netwerk TGS Global werken wij samen met accountantskantoren over de hele wereld! Rob van den Bosch RB vertelt u er meer over. 
De wereld ligt aan onze voeten en tal van Nederlandse bedrijven richten hun pijlen op het buitenland. Dat geldt ook voor mkb’ers: ze breiden hun business uit en gaan steeds vaker de landsgrenzen over. Ze openen een nieuwe vestiging in Spanje, ze werken met een productielocatie in Maleisië of ze zenden medewerkers uit naar Amerika. Soms zoeken ze het iets dichterbij en detacheren ze medewerkers in België of Duitsland.

Steeds vaker internationaal zakendoen

Rob van den Bosch RB is partner bij Vermetten|accountants en adviseurs. Hij is lid van de directie. Daarnaast is Rob werkzaam als belastingadviseur voor tal van mkb-ondernemingen. Rob vertelt: “Enkele jaren geleden merkte ik dat steeds meer klanten in het buitenland zaken wilden doen. Ze wilden er een nieuwe locatie openen of samenwerken met een buitenlandse producent. Ze kregen te maken met grensoverschrijdende vraagstukken. Deze soms complexe vraagstukken konden wij niet alleen oppakken, maar hiervoor hadden we de hulp van lokale accountantskantoren nodig.” 
 

Aansluiting bij TGS Global

“Het leek ons verstandig om ons aan te sluiten bij een internationaal netwerk voor accountantskantoren. Zo kwam ik in 2012 terecht bij overkoepelende organisatie TGS Global. Om lid te worden, moesten we aan strenge kwaliteitseisen voldoen. We werden gescreend en er volgden verschillende gesprekken. TGS Global had destijds een stuk of tien leden, maar inmiddels telt de netwerkorganisatie 68 leden in 57 landen. Zo zijn er kantoren aangesloten uit Australië, China, India, Mexico, Amerika, Ghana, Qatar, Duitsland, België, Frankrijk en nog veel meer landen. Bijna ieder continent is vertegenwoordigd. In Nederland zijn er slechts twee kantoren aangesloten, waarbij Vermetten|accountants en adviseurs het enige full-service accountantskantoor is!”
 

Ondernemers worden ontzorgd

“Omdat wij aangesloten zijn bij TGS Global kunnen wij Nederlandse ondernemers ondersteunen die zaken willen doen in het buitenland. Datzelfde geldt voor buitenlandse ondernemers die zaken willen doen in Nederland. Bij grensoverschrijdende zaken geven wij advies en nemen wij uiteenlopende accountantstaken op ons. Wij ontzorgen de ondernemer. Wil een Nederlandse ondernemer een nieuwe bedrijfslocatie openen in Spanje, dan schakelen we met het Spaanse accountantskantoor dat aangesloten is bij TGS Global. Dit Spaanse kantoor kan vervolgens tal van zaken voor de ondernemer oppakken, zowel op juridisch, financieel als fiscaal vlak. Het kantoor helpt de ondernemer bij de opstart van een lokale vennootschap, bij de salarisadministratie, bij het opstellen van jaarrekeningen, bij belastingaangiftes en meer. Veel meer. Alle ingewikkelde of risicovolle zaken die komen kijken bij internationaal zakendoen.”
 

De gevolgen van COVID-19 en de Brexit

COVID-19 heeft een grote impact gehad op het internationaal zakendoen. Vanuit veel landen waren er reisbeperkingen, waardoor een groot deel van de handel en het delen van kennis stil heeft gelegen. Gelukkig hebben we de coronaperiode achter ons gelaten en hebben veel bedrijven hun internationale betrekkingen weer kunnen opstarten. Vermetten|accountants en adviseurs helpt iedere ondernemer daar graag bij. Ook de Brexit heeft veel gevolgen voor ondernemers. Zo krijgen we nog altijd verschillende vragen vanuit accountantskantoren uit het Verenigd Koninkrijk. Hun klanten willen ondanks de Brexit zaken blijven doen met Nederland en Europa en ze onderzoeken de mogelijkheden om in Nederland een vestiging te openen. Ook van Nederlandse ondernemers krijgen we veel vragen: zij ondervinden veel problemen bij het zaken doen met Britse bedrijven, onder andere door de toegenomen administratieve rompslomp. Met het doen van de boekhouding helpt  Vermetten|accountants en adviseurs u graag.


Congressen met leden TGS Global 

“Ieder jaar worden er vanuit TGS Global twee congressen gehouden. Deze meerdaagse congressen vinden steeds ergens anders plaats, zoals in Parijs, New York, Milaan, Shanghai en Amsterdam. Tijdens deze congressen worden nieuwe leden geïntroduceerd, worden de nieuwe ontwikkelingen gedeeld, wordt er gesproken over internationale wet- en regelgeving en worden automatiseringsoplossingen gedeeld. Dat is heel interessant! Met name het sociale aspect is belangrijk. Zo kan je de contactpersonen van de aangesloten accountantskantoren goed leren kennen. Dit is heel waardevol: wil je voor een klant contact leggen met een accountantskantoor uit Australië of Frankrijk, dan weet je gelijk wie je moet hebben. Vermetten|accountants en adviseurs neemt hier altijd actief aan deel, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.”
 

Wil je ook internationaal zakendoen?

Heeft u een onderneming in Nederland en wilt u uw werkzaamheden uitbreiden naar het buitenland? Vermetten | accountants en adviseurs kan u hierin ondersteunen! Wij hebben veel kennis van internationaal zakendoen en dankzij onze aansluiting bij TGS Global kunnen wij samenwerken met gerenommeerde accountantskantoren over de hele wereld. Neem contact met ons op en in een persoonlijk gesprek lichten wij de mogelijkheden graag aan u toe!

Meer weten over dit onderwerp

Liever iemand persoonlijk spreken?

Rob van den Bosch
Directeur fiscaal