Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

René Dingemans

In de tijd van zijn vroegere CD-winkel had René Dingemans al goede ervaringen met de ondersteuning van Theo Michelbrink van Vermetten | accountants en adviseurs. Nu, bijna dertig jaar later en als eigenaar van Camera Observatie Nederland vertrouwt hij nog steeds op datzelfde klankbord.  

“Rijdend over één van de bedrijventerreinen in de regio tussen Den Bosch en Tilburg is de kans groot dat je door onze camera’s opgemerkt wordt”, begint René vanuit zijn kantoor in Waalwijk. Hij is eigenaar en mede-oprichter van Camera Observatie Nederland, afgekort CON. “Mijn kameraad Roland Schalken zag met zijn nachtveiligheidsdienst van patrouillerende beveiligers een extra service naar de bedrijventerreinen met gecentraliseerd cameratoezicht. Zo heeft hij mij als ervaren ondernemer in 2014 gevraagd om dat als apart bedrijf met hem op te zetten. Sindsdien werken we zo aan schone, hele en veilige bedrijventerreinen in de regio.” 

Ongewone patronen 

“Het kunnen zowel de beelden van collectieve camera’s van ondernemersverenigingen als van individuele bedrijven zijn die wij binnenkrijgen. Deze nemen we 24 uur per dag op en zowel ’s avonds en ’s nachts, als in de weekends kijken we continue met de beelden mee. Zo volgen we alles wat ongewoon is. Soms is dat een vrachtwagen die rondrijdt en misschien wel op zoek is naar een interessante geparkeerde trailer. Een andere keer zijn het verdachte personen die aan het rondsnuffelen zijn, maar we rapporteren bijvoorbeeld ook defecte verlichting bij bedrijfspanden. Op welke momenten we observeren en welke opvolging we daaraan geven is afhankelijk van de wensen, maar ook van het werkritme van de opdrachtgever.” 

Aanvulling voor hulpdiensten 

“Wanneer we de politie hebben opgeroepen vormen we een goede aanvulling op de agenten ter plaatse. We kunnen hen aanwijzingen geven waar ze verdachte personen kunnen vinden. Soms kan een inbreker namelijk uit het zichtveld van de politieauto zijn verdwenen, maar zien wij vanuit de hoge masten met beweegbare camera’s precies waar die persoon verscholen zit. We verbazen ons er overigens nog steeds over hoe creatief inbrekers zijn, maar soms ook van het feit dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze door camera’s gezien worden.” 

Geruststellend gevoel 

“Samen met zes medewerkers zorgen we dus voor vroegtijdige signalering van onbevoegde personen en wordt braak- en diefstalschade vaak voorkomen of beperkt. Dat is voor onze opdrachtgevers een geruststellend gevoel. Datzelfde geruststellende gevoel heb ik als het over de dienstverlening van Vermetten gaat. Zijn regelen voor ons de btw-aangifte en de jaarcijfers. Met Theo heb ik nog steeds maandelijks contact en dan bespreken we de cijfers of sparren we over nieuwe ideeën. Theo kent mij ondertussen al zo lang dat hij precies weet wat de mogelijkheden of onmogelijkheden zijn. Hij vertaalt de cijfers naar eventuele risico’s en kan mij van daaruit perfect adviseren.” 

Wilt u ook goed geadviseerd worden om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen voor uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze adviseurs.