Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Echt onderdeel zijn van het team en veel leren? Dat is stagelopen bij Vermetten | accountants en adviseurs!

Eerst even voorstellen…

Ramon is negentien jaar en volgt de opleiding Finance & Control aan Avans in Breda. In zijn vrije tijd sport hij vijf tot zes keer per week, en in het weekend is hij graag op het terras of in de kroeg te vinden. Ook doordeweeks is hij ontzettend ambitieus en leert hij veel tijdens zijn stage bij Vermetten | accountants en adviseurs.  


Speeddaten met Vermetten

Ramon leerde Vermetten kennen tijdens de bedrijvendag die werd georganiseerd door Avans. Tijdens deze dag konden studenten doormiddel van speeddates kennismaken met verschillende accountantskantoren. Iedereen kon zich opgeven voor maximaal vijf speeddates en één van Ramon zijn speeddates was met twee collega’s van Vermetten. 

Tijdens de speeddate kreeg hij een positief beeld van werken bij Vermetten. De collega’s vertelden enthousiast over hun werkgever en de laagdrempelige sfeer die heerst onder de medewerkers. Ramon vond het een prettig gesprek, de toon was vriendelijk en toegankelijk. “Ik wilde graag stage lopen bij een bedrijf waar de mensen nuchter zijn, er ook gelachen kan worden en de collega’s niet alleen heel serieus rondlopen. Dat je de vrijheid krijgt om jezelf te kunnen zijn en dat gevoel kreeg ik hier meteen”. Gelukkig was deze klik wederzijds en mocht Ramon stage komen lopen bij Vermetten. 


Een goede sfeer en fijne collega’s

Aan het begin was het voor Ramon vooral even wennen. Van alleen naar school gaan, naar de verantwoordelijkheid van een ‘echte baan’. "Je hebt dan ineens meer verplichtingen, maar gelukkig krijg je bij Vermetten de vrijheid om dit in te richten hoe je het zelf prettig vindt. Het werken bij Vermetten is eigenlijk precies zoals ik verwacht had. De sfeer die er heerst en hoe collega’s met elkaar omgaan komt overeen met het beeld dat geschetst werd tijdens de speeddate”.  

Ramon houdt zich vooral bezig met administratieve werkzaamheden zoals inkomstenbelastingen en jaarcijfers. Daarnaast zijn de werkzaamheden heel breed, zo kan hij onder andere helpen met het invoeren van gegevens in nieuwe programma’s en BTW aangiftes. “Ik mag met alles meekijken en leer veel van de diversiteit aan klanten’. 


Je wordt gepusht om het beste uit jezelf te halen

De opleiding Finance & Control is heel breed. “Je leert van alles wat, maar vooral theorie. In de praktijk leer je veel meer. Dat is niet te vergelijken met school”. Ramon wordt door Vermetten gepusht om het beste uit zichzelf te halen, doordat hij veel werkzaamheden mag oppakken. Daarnaast wordt hij in alles meegenomen waar andere collega’s mee bezig zijn en krijgt hij goede begeleiding. 

De collega’s nemen de tijd voor hem. Door het meekijken en dan zelf zaken mogen oppakken leer je het meeste en daar is hij heel blij mee. Hij voelt zich geen stagiair, maar onderdeel van het team. Ook heeft hij al te horen gekregen dat hij mag blijven werken bij Vermetten als junior assistent accountant na zijn stageperiode. 

“Ik ben hier heel blij mee, het is de perfecte manier om werkervaring op te doen tijdens mijn opleiding. Het is vaak onmogelijk om al werkervaring op te doen bij bedrijven, omdat je niet fulltime of vaste dagen kunt werken, in verband met tentamens en wisselende roosters. Bij Vermetten zijn ze daarin flexibel en denken ze met je mee.” Er is samen gekeken naar een oplossing, zodat Ramon toch tijdens zijn studie bij Vermetten kan blijven werken.  


Echt onderdeel van het team

Ramon vindt stage lopen bij Vermetten leuk, omdat hij als stagiair echt onderdeel is van het team. “Je wordt actief benaderd door collega’s en meegenomen in alle werkzaamheden. Er wordt tijd gemaakt om zaken te bespreken, uitleg te geven en als je vragen hebt kun je deze stellen. Je krijgt een mentor aangewezen, die je vooral in het begin wegwijs maakt. Op den duur ken je alle collega’s en weet je bij wie je voor wat terecht kunt. Het fijne aan de collega’s van Vermetten, is dat iedereen bereid is om je te helpen. Je hoeft je niet bezwaard te voelen om iets te vragen. Ze kijken graag met je mee.” 


Wil jij ook stage lopen bij Vermetten?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de ervaring van Ramon en wil je zelf ook werkervaring opdoen tijdens een leerzame en hele leuke stage? Neem dan contact met ons op.