Bedrijfsopvolging

U heeft uw ziel en zaligheid gestoken in uw eigen bedrijf. Toch komt ooit het moment dat u uw bedrijf verkoopt of overdraagt aan de volgende generatie. Dat is onvermijdelijk. Emotie speelt in deze gevallen een grote rol. Het is belangrijk om helder te blijven denken én handelen. Laat u daarom bijstaan door een professional. Laat u bijstaan door Vermetten | accountants en adviseurs. Onze adviseurs begeleiden ondernemers bij het verkopen en aankopen van bedrijven.

Begeleiding bij het gehele traject

Het verkopen of kopen van een bedrijf is een grote stap waar niet lichtzinnig over gedacht moet worden. Het kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel positief als negatief. Alles staat (of valt) bij een goede voorbereiding. Vermetten | accountants en adviseurs geeft advies, zowel aan verkopende partijen als kopende partijen. Wij beschikken over volop financiële, juridische en fiscale kennis om u gedurende het gehele traject te begeleiden. Van het opstellen van intentieverklaringen, het verrichten van een due diligence-onderzoek, het onderhandelen over de voorwaarden van aan- en verkoop en het opstellen van alle benodigde contracten

Bedrijfsopvolging in goede banen leiden

Wilt u uw bedrijf verkopen aan een familielid óf wilt u het bedrijf van een ouder overnemen? Bedrijfsopvolging komt vaak voor. Zo telt Nederland maar liefst 270.000 familiebedrijven. Het begeleiden van een bedrijfsopvolging is een vak apart, met name wanneer er in het bedrijf meerdere generaties werkzaam zijn en iedereen eigen opvattingen en verwachtingen heeft. De emoties kunnen dan snel de overhand krijgen. Vermetten | accountants en adviseurs beschikt over financiële, juridische en fiscale expertise om bedrijfsovernames en bedrijfsopvolgingen binnen een familiebedrijf in goede banen te leiden.